Om vårt sheasmör

Ivon Care's sheasmör är produkten som kommer ersätta dina andra återfuktningsprodukter!

Vårt sheasmör är handgjort, ekologiskt och veganskt framställt.

Sheasmör har en skyddande, mjukgörande, återfuktande och vårdande effekt för kroppen och håret.

Sheasmör har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och kan därför verka effektivt vid akne och oren hud.

Ivon Care's sheasmör besitter många fantastiska egenskaper. Det innehåller bland annat vitamin A, E och F, lipider, essentiella fettsyror och andra näringsämnen som bidrar till mycket fukt och näring till din hud helt naturligt utan tillsatser.

Sheasmör är ett naturligt vegetabiliskt fett som kallpressas ur sheanötter för hand. Träden växer i Afrika och har en viktig betydelse för folket i dessa delar av världen. Där används sheasmör bland annat till hudvård, babyvård och kan även användas som naturlig solskyddsfaktor.

 

Ingredienser: 100% naturligt och oraffinerat sheasmör som är kallpressat ur sheanötter från Afrika. Kan innehålla spår av nötter.

Användning: Sheasmör har en skyddande, mjukgörande, återfuktande och vårdande effekt för kroppen och håret. Produkten kan användas för hud och hår vid exempelvis hudsprickor, torr hud, eksem, utslag, hudvård, babyvård, fotvård, nagelbandsvård, torra läppar, bristningar och som hårinpackning.

Sheasmöret kan användas precis som det är i sin naturligaste form och används genom att smälta/gnugga produkten mellan händerna och applicera på önskat område.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt i rumstemperatur. Sheasmöret har en smältpunkt vid cirka 36-38 grader.

Hållbarhet: 1-2 år.

Ursprungsland: Elfenbenskusten.

 

Vad kan sheasmör användas till?

Sheasmör kan användas för alla hudtyper. Produkten kan användas för hud och hår vid exempelvis hudsprickor, torr hud, eksem, utslag, hudvård, babyvård, fotvård, nagelbandsvård, torra läppar, bristningar och som hårinpackning.

Sheasmör kan även ge god effekt vid olika hudtillstånd som exempelvis akne, akneärr, psoriasis och perioral dermatit.

 

Vad är skillnaden mellan "gult och vitt" sheasmör?

Färgen på sheasmör kan variera beroende på var sheasmöret kommer ifrån samt sheanötternas karaktär. Naturligt oraffinerat sheasmör kan dessutom vara något mörkare i färgen ju färskare det är.

Oraffinerat sheasmör har en beige/gul färg och luktar naturligt, något nötig doft. Den nötiga doften avtar så fort huden har absorberat produkten.

Raffinerat sheasmör är vit och luktfri. Raffinerat sheasmör är till motsatsen av oraffinerat sheasmör istället behandlat, blekt och deodoriserat. Detta medför att sheasmörets önskade vitaminer och läkande egenskaper fråntas.

 

Är sheasmör en komedogen olja?

Vegetabiliska oljor graderas från skala 0-5 på hur komedogena oljorna är. Detta betyder alltså hur pass benägen oljan är att täppa till porer och orsaka akne. Sheasmör är graderad på stadie 0, det vill säga att sheasmöret inte är benägen att framkalla tilltäppta porer, akne eller oljig hy.

Skalan består av följande graderingar:

0 = Täpper inte till porer

1 = Låg

2 = Lindrig

3 = Måttlig

4 = Ganska hög

5 = Hög

Olika hudtillstånd som sheasmör kan förebygga, lindra och läka:

Torr hy: Sheasmör innehåller fantastiska vitaminer och fettsyror som din hud kommer att älska!

Eksem & utslag: Sheasmör verkar antiinflammatoriskt och kan på så sätt läka eksem och utslag.

Akne: Sheasmör har även antibakteriella egenskaper och kan läka akneproblematik på grund av sina antibakteriella och renande egenskaper.

Akne-ärr: Sheasmör innehåller antioxidanter och fettsyror som bidrar till nedbrytning av ärrvävnad.

Psoriasis: På grund av sheasmörets innehåll av vitamin A och E, dessa vitaminer både skyddar och lindrar inflammationer i huden.

Perioral dermatit: Perioral dermatit är en hudsjukdom som är besläktad med rosacea. Sheasmör innehåller antiinflammatoriska egenskaper samt bidrar till ökad cellförnyelse och reducerar produktion av inflammatoriska celler.